Du kan spare mange penge på varmeregningen ved at etablere et jordvarmeanlæg.

Det smarte ved jordvarme er, at du kan udnytte solens og jordens ressource uden at skulle skifte din varmvandsbeholder, radiatorer og gulvarme indendørs.

Et jordvarmeanlæg tjener sig selv ind, og du opnår herefter en ganske god besparelse på dit varmebudget.

Jordvarme er en miljøvenlig opvarmningsmetode, hvor varmen til din bolig kommer fra solens opvarmning af jorden gennem året.

Fordele ved et jordvarmeanlæg i forhold til det traditionelle anlæg til opvarmning:

  • Du får et støjsvagt anlæg.
  • Anlægget kræver mindre vedligeholdelse end et traditionelt anlæg.
  • Anlægget passer sig selv.
  • Du nedbringer udledningen af CO2 med op til 50 %.
  • Varmepumper har en høj virkningsgrad - varmepumpen anvender 1 KW el og producerer op til 4-5 KW varme energi til opvarmning af din bolig.

Anlægget kræver, at du har 400 m2 grundstykke til nedgravning af slanger. Hvis grundstykket ikke er stort nok, kan slangerne bores lodret ned i jorden, hvis jordbundsforholdene tillader det. 

Anlægget koster typisk 100.000 kr. ved installation i et hus med anden opvarmningskilde. Til gengæld tjener anlægget sig ind over relativt få år, da det halverer din varmeregningen.

I gennemsnit holder en jordvarmepumpe i 25-30 år og slangerne endnu længere. Hvis du får en autoriseret VVS-mand til at fortage det lovpligtige årlige serviceeftersyn, så sikrer du en stabil drift at anlægget i mange år.

Se lidt mere om varmepumper her:

Danfoss: l Se brochuren her l

Metro Term: l Se brochuren her l

Er du i tvivl om jordvarme er den bedste løsning for dig? Så kontakt en lokal VVS-mand i Holstebro-området og få vejledning og gode råd.

l Kontakt din lokale VVS-mand her l