På få timer fik Rikke og René opgraderet deres gamle gulvvarmeanlæg med prisvindende design og energibesparende funktioner.

Rikke og René byggede nyt hus i år 2001. Huset er opført med gulvvarme. Siden det blev installeret, er der kommet mere fokus på at spare energi, og gulvvarmeanlæg i dag kan meget mere end at skrue op og ned for varmen. Der var flere udfordringer ved Rikke og Renés eksisterende gulvvarmeanlæg: Rumtermostaterne var ikke særligt pæne, og derfor ville Rikke gerne gemme dem væk.

Resultatet var, at flere af rumtermostaterne aldrig kom op at hænge. Displayet var gået ud på flere rumtermostater, så Rikke og René kunne ikke se temperaturen. Anlægget har aldrig virket rigtigt godt, og de har ofte oplevet, at der enten har været for varmt eller koldt i huset. Da man gik en ny varmesæson i møde, besluttede Rikke og René sig for, at kontakte den lokale VVS-installatør for at få anlægget gennemgået, og få rumtermostaterne repareret.

VVS-installatøren gennemgik anlægget, og konstaterede at det ville være svært at finde reservedele til det, og at anlægget slet ikke var tidssvarende. Derfor rådede han dem til at vælge en ”BYT TIL NYT” løsning fra Roth Nordic, og dermed opgradere deres eksisterende gulvvarmeanlæg.

Men kan det overhovedet lade sig gøre, at opgradere et eksisterende gulvvarmeanlæg? Svaret er et stort JA, men der kan stadig være mange spørgsmål der trænger sig på:

  • Skal hele gulvvarmeanlægget skiftes?
  • Skal vi bryde gulvet op og lægge nye gulvvarmerør?
  • Hvis man har gamle rumtermostater med fast ledning, kan man så udskifte dem til nye trådløse?
  • Hvor stor en investering er det?

VVS-installatøren forklarede, at løsningen indebærer at man kun behøver at skifte termomotorer, kontrolenhed og rumtermostater, intet andet.

  • Intet behov for at trække nye ledninger da systemet er trådløst
  • Intet behov for at bryde gulvet op og lægge nye gulvvarmerør
  • Intet problem at skifte rumtermostater med fast ledning til trådløse Touchline rumtermostater
  • Lille investering med stor effekt

Rikke og René tog imod tilbuddet, og med Roth Nordics rumregulering Touchline, fik de intelligent gulvvarme med rumtermostater i et funktionelt og prisvindende design.

René udtaler: “Vi blev overraskede over hvor hurtigt det gik. VVS-installatøren klarede det hele på ganske kort tid, og der var intet byggerod. Det eneste som blev skiftet var termomotorerne, rumtermostaterne og kontrolenheden. I systemet ligger der mange energibesparende funktioner, så vi kommer til at spare på varmeregningen fremover”.

Rikke siger: “Med Touchline har vi fået flotte rumtermostater, som vi ikke behøver gemme væk, og med touchfunktion er de nemme at betjene. Derudover oplever vi en øget komfort, for vores varme reguleres meget bedre end før. Og så synes vi, det er fedt at vi kan styre gulvvarmen fra vores iPhone og iPad med en app. Vi kan skræddersy indstillingerne, så de passer til netop vores døgnrytme, bl.a. kan vi nemt natsænke hele huset på app’en. Det er ikke altid, at vi husker at skrue ned for varmen når vi tager på ferie eller weekendtur. Nu kan vi regulere varmen derhjemme, uanset hvor i verden vi befinder os”.

VVS-installatøren supplerer: “Ifølge min bedste overbevisning er dette den helt rigtige løsning. Jeg er slet ikke sikker på, at vi havde kunne finde reservedele til deres gulvvarmeanlæg. Alene de arbejdstimer det ville tage at reparere det eksisterende, modsvarer en stor del af omkostningen til det helt nye gulvvarmeanlæg”.