Det kan ligesom de fleste andre byggeprojekter være fristende at bevise over for konen eller sine venner, at du sagtens kan gøre det selv. Selvgjort er oftest ikke velgjort, når det handler om ombygning af et badeværelse. Vi giver et fingerpeg om, hvad et badeværelse koster lavet af professionelle håndværkere.

Velgjort er ikke selvgjort

Forskellen fra at selv udføre arbejdet, og at få en professionel håndværker til at gøre det, er stor. Udover at håndværket sikkert bliver langt bedre end en amatør, så er der også forsikringsforholdene og det juridiske at forholde sig til. Forsikringsselskaber dækker ikke vandskader, fugtskader, råd mv., hvis arbejdet ikke er udført af en autoriseret VVS installatør.

Pak handymanden væk

Når du har taget beslutningen om, at du ikke vil finde den indre handyman frem, så er der flere faktorer, der bestemmer prisen på dit nye badeværelse. Det er selvfølgelig svært at give en eksakt pris, da det lige som alt muligt andet handler om at prisen afhænger af kvaliteten. Den komplette ombygning koster mere end en ansigtsløftning af badeværelset. Og dyrest er det, når der skal etableres badeværelse i et rum, der ikke tidligere har været badeværelse.

Fingerpraj om pris

Etablerer du et badeværelse i samme rum, som der tidligere har været badeværelse, ligger prisen op til 50-60.000 kr. alt efter, om du vælger et billigt, men funktionelt, badeværelse eller et mere luksuriøst et af slagsen. Hvis du igennem alle materialer, fliser og armaturer vælger cremen af cremen er det klart, at det løber op.

Er der tale om et badeværelse i et rum, hvor der ikke tidligere har været badeværelse, vil prisen typisk ligge på op til 100.000 kr.

Ansigtsløftning eller totalrenovering

En lille ansigtsløsning indebærer eventuelt skiftning af klinker på gulv og væg, nye armaturer ved vask og i bad, en ny vask og en ny brusekabine. Det er den mest populære renoveringer. 

En komplet renovering kan dog være nødvendig, hvis badeværelset er faldefærdigt, kloakrørene er gamle eller hvis du ikke ønsker, at toilettet eller badet skal være placeret som før. De usynlige installationer er meget afgørende for prisen. Det er normalt ret dyrt, hvis du skal flytte eller renovere afløb, vandrør, faldstammer og lign. Et indbygget toilet er også dyrere end et fritstående toilet.

En komplet renovering indebærer nyt badeværelsesgulv, udskiftning af afløb og VVS og meget mere. En komplet renovering kan være en del dyrere end et ansigtsløft, idet det er et større omfang af arbejde der skal udføres, samt at det kan kræve en autoriseret VVS håndværker som kan håndtere udskiftningen af afløbet.