Tips til det lille badeværelse – udnyt kvadratmeterne optimalt til alt, hvad der skal være på et badeværelse.

Badeværelsets musthave er selvfølgelig bruseren, toilettet, en vask, en knagerække og så helst opbevaringsplads. Men selv bare essentials kan være svært at presse ind på få kvadratmeter, så det gælder om at være kreativ, når det lille badeværelse skal gøres tilgængeligt og praktisk.

Vasken

Køb en hjørnevask. En hjørnevask er en god løsning på den lille badeværelse. Den fylder mindre og du får udnyttet et hjørne, som er svært at få noget andet praktisk ud af.

Skab plads med toilettet

Et væghængt toilet skaber gulvplads og tager ikke så meget plads ud i rummet. Pladsen over toilettet er som oftest fri, så det kan være en god idé at sætte en eller flere hylder op, så du skaber plads til ekstra toiletpapir og andet. Køb eventuelt kurve til at skjule de mange ting, som er nødvendige på et badeværelse, men som roder ved at stå fremme.

Frem med lyset

Fremhæv lyset. Har du et vindue, så sørg for at lyset har plads til fylde hele badeværelset. Ellers er gode lamper i både loftet, over spejlet og i badet med til at få rummet til at se større ud.

Farve og fliser

Det er ikke ligegyldigt, hvilken farve du maler eller hvilke fliser du putter på væggene. Lyse farver får badeværelset til at virke større. Den lyse farver gælder selvfølgelig også for fliserne, og her spiller størrelsen af fliserne også ind. Reglen siger små fliser til små badeværelser.

Lille spejl på væggen der

Et stort spejl får rummet til at syne større. Så sæt et stort spejl op over vasken og hæng f.eks. et gulvlangt spejl op skaber du automatisk mere rum omkring dig på badeværelset.